El mapping de Sant Climent de Taüll fuig de l’espectacle de mapping habitual que podem veure a les façanes dels edificis. Aquest és un mapping específic que recrea les pintures murals de l’església d’una manera didàctica sense oblidar el component estètic.
Per una banda el mapping explica la jerarquia de la iconografia i la tècnica pictòrica emprada pel Mestre de Taüll (es veu reflectida des de l’inici de l’audiovisual fins a la representació del pantocràtor). Per altra banda, arriba un moment en què els elements del fresc apareixen d’una manera més surrealista i l’audiovisual agafa un to amè, centrant-se en la bellesa de les imatges. Finalment, un cop representades les pintures, l’espectador pot comprovar la diferència entre la realitat i la representació.
En l’animació s’han aplicat vàries tècniques 2D i 3D. Això ha permès jugar amb diferents opcions en la reconstrucció de la pintura, adaptant cada tècnica a la necessitat requerida i alhora aportant valor afegit en l’àmbit visual. Per exemple, en el següent vídeo es pot comprovar com s’ha repintat el pantocràtor per poder-lo animar i per tenir un control total de les diferents capes (colors, ombres, perfils negres i llums).
La projecció compta amb sis projectors que abracen la superfície de l’absis central de l’església, això fa que es treballin i es sincronitzin sis arxius diferents d’animació. Veure vídeo.
All works © Copyright 2013 Burzon*Comenge & Playmodes.